Upravit stránku

Firma JaJa je rodinnou firmou. Naše výroba byla zahájena v r. 1990 v domě rodičů s malým kuchyňským robotem a domácí troubou. Velmi brzo se měnila ve výrobu perníku s větším počtem zaměstnanců. Zvyšující se poptávka po výrobcích s perníku nás přiměla k výstavbě provozovny. V r. 1996 nám otevření nového provozu umožnilo vybavit provozovnu novým technologickým vybavením včetně počítačů, a tím se nám otevřely i nové možnosti výroby perníku. Mnohonásobně se zvýšila produktivita práce. V r. 2004 byla provozovna rozšířena a dovybavena tak, aby splňovala veškeré požadavky potravinářské výroby pro vstup do EU.

O rozvoj firmy se staráme s manželem, synem Martinem a snachou Ilonou. Syn je vedoucím podnikové prodejny v centru města Pardubic. Vnoučata Tomáška a Martínka zasvěcujeme do tajů výroby a počítáme s tím, že alespoň jeden z nich bude pokračovat v rodinné tradici a stane se perníkářem.

V kolektivu pracovnic máme několik výborných zdobiček, které proslavují dobré jméno naší firmy na cukrářských soutěžích doma i v zahraničí. Jednou z nich je právě naše snacha Ilona. Jme držiteli mnoha zlatých pohárů, medailí za soutěžní exponáty. Na potravinářských výstavách předvádíme zdobení perníků doma i v zahraničí.

Pro 27 stálých zaměstnanců a několik sezónních brigádníků se snažíme neustále zlepšovat pracovní podmínky. Specifičnost výroby vyžaduje výtvarné cítění a umění malovat. Školy ani učiliště pro tuto profesi neexistují proto náboru nových pracovních sil věnujeme velkou péči. Pro zapracování k samotné práci je třeba dvou let. Každá nová pracovnice zdobení se musí naučit techniku výroby přímo u nás od prvních tahů zdobícím sáčkem.

Od konkurence se lišíme vlastní vyvinutou technologií výroby jedinečného těsta, s kvalitním zdobením, s mnoha prostorovými výrobky. Zcela originální výrobky vyvinuté v naší firmě jsou perníkové dezerty různých chutí vyrobené za použití všech ingrediencí dostupných na našem trhu. Sortiment 70 druhů perníkových dezertů může uspokojit i nejnáročnějšího klienta. Liší se tvarem, chutí a provedením. Kvalitní výrobek uvést na trh znamená vždy hodně práce, zkušební výrobu, úpravu receptury až do konečné podoby výrobku. V inovaci neustále pokračujeme s vědomím, že to co se vyvíjí a vyrábí musí být zcela odlišné od výrobků nabízených na trhu. Velký důraz klademe na vzhled a originalitu při zachování přísných hygienických podmínek. V sortimentu více než 2 000 druhů výrobků nechybí ani výroba cukrářské hmoty. Kombinace perníku s cukrářskou hmotou je výborná chuťová kombinace. Největší podíl výroby tvoří zdobený perník různých velikostí a tvarů plochých i prostorových.

Právě zdobený perník pod značkou JaJa oslovil zahraniční zákazníky. Vysoká kvalita, výroba z přírodních zdrojů, specifičnost výroby jsou pro nás hlavní devizou a oceňuje ji i zákazník ze zahraničí, z Rakouska, Slovenska, Německa, Ukrajiny, nejdále až z Texasu.

9 let jsme byli hosty českého velvyslance ve Vídni, kde na "Svatováclavském posvícení" vystavovali, prodáváli a prováděli ochutnávku pardubického perníku. Také zde uzavíráme kontrakty s rakouskými obchodníky. Jedná se o společenskou akci v prostorách Velvyslanectví České republiky za účasti až 800 hostů - představitelů politických kruhů, zástupců firem a hospodářských institucí a členů Vídeňského diplomatického sboru. V České republice dodáváme celé řadě odběratelů.

Firma Jarmila Janurová - JaJa ukončila a převedla výrobu a prodej na firmu JaJa Pardubice s.r.o. od 1.5. 2012.

V roce 2012 naše Perníkové minidezerty získaly ocenění "Regionální potravina Pardubického kraje".

Od roku 2012 jsme držiteli CERTIFIKÁTU  "Český výrobek".

Perníčky vyrábíme pod ochrannou známkou chráněné zeměpisné označení "Pardubický perník".